Farger:

Boksen min er rosa for det meste med andre lyse farger og mønster rundt. Rosa regnes i den moderne vestlige kulturen som en feminin farge og symbol på det kvinnelige. Fargen forbindes også ofte med romantik.

Sirkelen i midten derimot er mørk og skarp i forhold til de myke fargene rundt den. Dette skaper en kontrast mellom det lyse og det mørke, som også fremhever skriften godt og den blir lettere å lese enn viss den var på den mønstrete bakgrunnen.

Rosa ligner jo veldig på rød og er i grenseland, og siden rosa ikke er i farge spekteret har den ikke direkte en kontrast farge som rødt eller feks gult ville hat. Men rødt og rosa begge representerer kjærlighet og lidenskap. Kontrast fargen til rødt er grønn, grønn lindrer depresjon, representerer ny vekst og penger.

På boksen min finner du flere elementer med grønne detaljer.


Typografi:

san-serif-v-serif

 

På fremsiden/logoen brukte jeg 2 fonter. En serif og en litt krøllet og elegant font.

Fontene sammen viser en feminin og elegant, samtidig sofistikert og selvstendig/ “brave” type still. Hvor du som kvinne kan være pen,rik og velstående, som ikke gråter over og få litt shit under neglene.

På under siden brukte jeg en sans serif font, som da gjør det lettere og lese hva som står når ting står tett i tett med liten skrift.

Skjermbilde 2016-06-01 kl. 17.24.47

Det er viktig om du skal skrive mye tekst og ikke ha en for innviklet font som da kan hindre kundene dine i og forstå hva som står. Det er da bedre og da velge en enkel font, spar heller krusedullene og fin skriften til overskriften. Det er også viktig og ikke ha for avstand mellom bokstavene når det er masse tekst viss et ord har for stort mellomrom mellom vær bokstav kan det se ut som ordet ikke henger sammen og kan da se ut som det står noe annet.


 

Kvalitetsikring:

Jeg lagde 2 forskjellige versjoner først, men etter og hørt litt rundt på andre sine meninger og tenkt litt selv kombinerte jeg disse to og skapte en ny en, som egentlig var ganske lik den ene til og begynne med, men med et nytt og bedre “hjerte”.

Jeg måtte printe ut og prøve mange ganger, og endre litt og litt hele tiden før jeg til slutt bel fornøyd (nesten).

De på bilde over er bare noen få av mange dummies jeg lagde.

Advertisements