App Design

30/03-16 (onsdag)

Nå er det ny uke, påske ferien er nettopp over og vi er tilbake på fult igjen. Vi har fått nytt lærings oppdrag, denne og neste uke skal det handle om App design. Vi skal lage en prototype av en app vi skal designe. Hva den skal handle om og målgruppe velger vi selv.

I dag har vi helst gått gjennom hva en god app er og ide-arbeid.

 

Idag gikk vi gjennom  forskjellige Apper,  hvile vi bruker mest og hvilke vi får mest bruk for , eller Apper som vi kanskje ikke engang innser at vi brukte så mye som vi gjør.

Det ble nevnt mange slags sorter av apper som Facebook, Klokke, vipps, maps, kamera, Spotify, forskjellige spill osv.

Her ser du oppskriften på hvordan en god app skal være (kind of…) , eller hva du bør ha med i appdesigne du skal lage.

12903675_948582145220184_891539706_o

(nederste bilde av Alice Minde. ↑)


 

31/03-16 (torsdag)

Dag #2,

Jeg fant ut hva appen min skulle handle om, jeg bearbeidet denne ideen videre i schets boka mi og begynte å tenke på utseende og oppsett. Bilde tatt 01.04.16 kl. 14.56Skjermbilde 2016-04-01 kl. 16.10.33


01/04-16 (fredag)

Dag #3,

Jeg jobbet litt videre i schets boka i første medie time. Photoshop begynte jeg med, og er nesten ferdig med starts side og meny side, men er ennå veldig skeptisk til fremsiden. I dag har jeg funnet veldig mye av inspirasjonen min fra Tumblr relaterte ting:

 

Og her er litt av progressen min til nå:

Skjermbilde 2016-04-01 kl. 14.49.38 Skjermbilde 2016-04-01 kl. 16.06.20

 

Usikker, så tror denne kommer til og endre mye (maybe…).

 

 

 

 

 

Nesten ferdig. Endre litt på ting å flytte litt på dem kanskje.

 

 

 

 

06/04-16 (onsdag)

Dag #5,

Onsdagen jobbet jeg videre og ble ferdig med innholdssiden til “food” sida. Jeg begynte og laste opp filer til Invison Appen og teste det så vidt ut.

Skjermbilde 2016-04-07 kl. 10.58.10.png

 

07/04-16 (torsdag)

Dag #6,

Jeg begynte og teste på Ipad’en vi har fått delt ut og jeg har lagd hotspots. Videre i dag skal jeg lage flere menyer og innholdssider.

 

08/04-16

Dag #7,

Siste dagen og produktet er levert.

Jeg ble ganske fornøyd med prototypen min. Den er Tumblr inspirert med en blanding av nytt og gammelt. Typografien er en gammeldags skrivemaskin font som gir en koselig feeling. Jeg føler den passer egentlig ganske godt   til stilen i og temaet i denne appen i følge av blomster motivet og bannerne. Dette er jo en “Do it your self” app eller “Gjør det selv”, og ofte før bak i tiden, i gode gamle dager lagde man jo mest mulig hjemme selv, så jeg føler den gir en go hjemme koselig feeling kanskje som når du satt hjemme hos bestemor og lagde ting sammen, med blomster tapeten i bakgrunnen.

Det er ikke så alt for mye tekst og jeg har prøvd å ha minst mulig av den, så det ikke blir så mye å lese og at det skal være så enkelt som mulig med noe moro å se på i bakgrunnen.

Siden dette er en app hvor man gjør ting selv hjemme som de gjorde før i tiden, hadde det ikke passet så bra med en skummel eller rask font. Fargen på foten må også ha en god kontrast med bakgrunnen for og være lettest mulig å lese, dette gjelder SPESIELT om fonten du har valgt er litt vrien å lese fra før av.

Fargene jeg har valgt er lyse, koselige farger, for og gi det et lett løft, siden jeg allerede har så mye med på bilde er det viktig at det ikke blir for tungt.

Nå er appen og størrelsen på skjermene beregnet for en Ipad mini, om jeg skulle hat den til en mobil eller en større Ipad måtte jeg lagd sidene mine i forskjellige størrelser for at de skal passe bedre til de ulike skjermene.

Det og lage denne Appen var egentlig mye enklere en hva jeg trodde da vi fikk oppgaven. Jeg synes det var ganske interessant og gøy å lage en app, og om vi hadde fått jobbe med det igjen hadde jeg ikke blitt sur for og si det sånn.

Her er vær side av produktet ⇓:

 

 

 


Advertisements